sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Browniesjuustokakku


Leipominen on ollut pitkän aikaa tauolla joten päätin nyt kokeilla tätä "Hannan keittiössä" -blogista löytämääni browniespohjaista juustokakkua. Aika tuhtia ja hyvää, täytyy sanoa!

Browniesjuustokakku

Pohja:

100 g suolatonta voita
115 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
2 munaa vatkattuna
0,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kevyesti ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka jonka halkaisija on noin 23 cm. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja usein hämmentäen, kunnes seos on tasaista. Nosta tulelta ja vatkaa sekaan sokeri.

Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti. Siirrä seos lusikalla vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa 25 minuuttia. Laske uunin lämpö 160 asteeseen.

Juustokakkukerros:

5 dl tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 munaa vatkattuna
1 tl vaniljauutetta
1 dl maustamatonta jugurttia
( tummaa suklaata koristeluun )

Vatkaa huolellisesti yhteen juusto, sokeri, munat ja vaniljauute. Hämmennä mukaan jugurtti ja kaada seos browniepohjalle. Paista vielä 45-55 minuuttia tai kunnes keskiosa on lähes kiinteä.

Irrota kakku veitsellä vuuan reunoista, mutta anna kakun jäähtyä ennen kuin otat sen vuuasta. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli ennen kuin viipaloit. Koristele valuttamalla päälle suklaata.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ensimmäistä kertaa täällä vierailulla kun Blogilistalla oli "ilmoitus" että olet tätä kokeillut! Kiva! =)

Sopiiko linkitys?

Intopallerot kirjoitti...

Toki saa linkittää :)