keskiviikkona, toukokuuta 27, 2009

Meilläkin on nyt oma Furminaattori!

Furminointia tarvitsivat tietenkin perheemme beeseet joilla on karvanlähtö parhaimmillaan. Toki ne olisivat tavallisella kammalla ja karstallakin jonkin verran lähteneet, mutta kyllä tuo Furminaattori oli ihan etevä peli.

Bugilla oli karva ihan kypsää lähtemään ja siltä sainkin lähes kaiken irtoavan pohjavillan irti, mutta CPUlla karva oli kovemmin kiinni eikä vielä ihan niin valmis irtoamaan. Voipi olla että CPUn karva on muutenkin hankalampaa laadultaan, onhan CPU leikattu narttu.

ennen

jälkeen



ennen

jälkeen

...joo, ja huomaako kuvista mitenkään että seisotusta ei ole harjoiteltu miesmuistiin?

maanantaina, toukokuuta 25, 2009

Kesän kaunein kukka?


Mitäs sitä muutakaan haluaisi kukkapenkissään katsella?

keskiviikkona, toukokuuta 20, 2009

Kumpi antaa periksi, manssi vai kallio?


Ai että kompakysymys? Noh, tällä kertaa se taisi olla manssi. Viljo oli todennäköisesti aamulla törmänyt/pudonnut pihalla kallioon/lle (onneksi ei ollut purema, ei koiran eikä käärmeen), ja sen seurauksena Viljolla on nyt koko eturinnan peittävä mustelma, iho rikki oikealta puolelta sekä syvälle kudoksiin ulottuva verenpurkauma. Viljo ei myöskään varaa painoa oikealle jalalle ja oikea lapa tuntui "löysältä".

Hoitosuunnitelmana täyslepoa viikko, ja sen jälkeen kuukauden verran taukoa harkoista. Kipulääkitys ja antibiootit kuuluu myös suunnitelmaan. Tällä hetkellä Viljo on taas pirteä (tod.näk. morfiinihumalassa), mutta aamulla se oli kyllä aika surkea näky turvonneine etuosineen. Sen on nyt vaan vaikea ymmärtää miksi se on karanteenissa pentuaitauksessa (morfiinilaastari on erittäin vaarallinen jos joutuu lasten käsiin/suuhun/tms.).


sunnuntai, toukokuuta 10, 2009

Aurinkoista Äitienpäivää!



lauantaina, huhtikuuta 18, 2009

Onnea Atte 1-v!

Suklaakakku appelsiinituorejuustokermavaahtotäytteellä. Nam!

Niin se vaan meidän vauvakin täytti jo yhden vuoden. Miten se voi olla mahdollista?

keskiviikkona, huhtikuuta 08, 2009

Kalanongintapeli


Takuuvarma hitti taapero- ja leikki-ikäisten keskuudessa!


Tarvikkeet:
1 kätevä kennelpoika
vaneria
jääkaappimagneetteja
askartelumaaleja
puurimaa
narua
askartelusilmiä
netistä printattuja kalankuvia

Ohjeet:
Anna kennelpojalle kalankuvat ja kerro muut speksit suullisesti. Tarkista työn jälki ja anna mahdollinen palaute. Kun kalojen laatu on toivotulla tasolla, valmistele keittiön pöytä ja esikoinen maalausurakkaa varten. Tässä vaiheessa kennelpoika onkin vapaa vahtimaan kuopusta.

Käytä taiteellista vapautta maalatessanne kalojen ulkomuotoa, muista myrkytön askartelumaali. Kun olette tyytyväisiä tulokseen, pese lapsi, pöytä, maalaustarvikkeet ja pöydän ympäristö. Kalojen kuivuttua liimatkaa silmät paikoilleen.

Hauskaa ongintaa!



Toimii!


tiistaina, huhtikuuta 07, 2009

Kolmannen kansion kolmas kuva


Sain kuvahaasteen Krisseltä.

1. Avaa kolmas kansio, jossa säilytät valokuviasi.
2. Valitse kolmas kuva kansiossa, ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään samoin

Kuvan löytyminen ei tietenkään ollut mitenkään näin yksinkertaista, sillä kolmannessa kansiossa on vain lisää kansioita ja siellä lisää kansioita (ai keillä on muka paljon kuvia?). Joten menin sitten niin pitkälle että löytyi uusien kansioiden lisäksi myös yksittäisiä kuvia. Niistä tämä on siis kolmas. Kyseessä on juhannuksena 2004 otettu kuva jossa Doris näyttäisi laukkaavan lähiniityllämme.

Ai nii, sit pitäis haastaa joku. No vaikka n-elikot, Terri-monsteri, Riepun & kump. ja LiiTo&co.

Kebabliha & pitaleipä


...tästä on näköjään tulossa kovaa vauhtia ruokablogi. Sen siitä saa kun koiramäärässä tai harrastuksissa ei tapahdu mitään uutta (ja jos olette havaitsevinanne katkeran sävyn niin kyllä, pentukuumeeseen en ole löytänyt vielä vastalääkettä. Aika harvinaisen sitkeä virus kyseessä näemmä.)

Sen sijaan törmäsin netissä itsetehtyyn kebablihaan ja sitähän piti kokeilla. En tosin ihan pitäytynyt ohjeissa vaan vähän piti soveltaa. Itse en kauhean paljon ole kebablihaan perehtynyt joten en osaa sanoa tuliko tästä autenttisen makuista, mutta hyvää se on!

Lihan annoshinnaksi (yksi annos on n. 100 g) kebablihaa tulee tällä reseptillä maksamaan noin 1,3 EUR, mutta meillä annoshinnaksi tuli noin 11 EUR sillä kennelpojan mielestä kun aletaan tekemään niin tehdään sitten kunnolla alusta asti. Eli kaupasta tuli mukaan samaan syssyyn lihamyllyosio meidän Kenwoodiin. Normaalit ihmiset kyllä pärjää ihan ostamalla jauhelihan jo valmiiksi jauhettuna.

Mutta siis itse reseptiin:



Kebabliha
700 g naudan paistijauhelihaa
400 g lampaan jauhelihaa
20 g aromisuolaa
10 g jeeraa eli juustokuminaa (Älä missään nimessä sekoita tätä tavalliseen kuminaan, kyseessä on kaksi eri maustetta!)
0,3 dl pippurisekoitus (valmis pussi, tästä määrästä tulee aika pippurista, käytä vähemmän jos et tykkää niin mausteisesta)

Sekoita kaikki yleiskoneessa taikinakoukulla hyvin sekaisin. Painele vielä nyrkillä lihaseosta saadaksesi kaiken ilman pois lihaseoksen sisältä. Tästä määrästä tulee 2 kpl viiden sentin halkaisijalla olevaa 20 cm mittaista pötköä. Tee mahdollisimman tiiviit pötköt käyttämällä apuna vaikka leivinpaperia (kuin tekisit kääretorttua) ja sen jälkeen kääri pötköt (ilman leivinpaperia) erittäin tiukasti folion sisään. Paista 100 asteessa 3,5 - 4 tuntia. (Itse paistoin noin 3 h 40 min, sitten käänsin lämmön pois, annoin olla vielä kymmenisen minuuttia uunissa ja otin pois uunista.)

Ota pötköt uunista, anna vetäytyä folion sisällä 10 minuuttia ennenkuin alat vuolemaan lihaa.
Jos käytät lihan vasta seuraavana päivänä, paista suikaleet pannulla voin kera.
Voit myös pakastaa vuollut lihasuikaleet vaikka minigrip-pusseissa valmiina annospakkauksina, ja sulatuksen jälkeen paistaa pannulla.

Pitaleipä (6 kpl)
20 gr hiivaa (tai yksi pussi kuivahiivaa)
3 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
6-7 dl jauhoja (durumjauho olisi paras)
3 rkl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi tai hiivapakkauksen ohjeen mukaan. Lisää hiiva joko veteen tai jauhoihin (kuivahiiva) Lisää suola, sokeri ja jauhot useammassa erässä. Alusta kimmoisaksi. Sekoita öljy joukkoon ja anna kohota.
Tee taikinasta pellille 6 ohutta noin 15 cm halkaisijaltaan olevaa leipää. Paista 250 asteessa noin 10 min. Anna jäähtyä liinan alla.

Muut lisukkeet:
Salaatti (kiinankaalta, tomaattia kurkkua)
Kastike (1 purkki tomaattimurskaa, 1 purkki Chunky Salsaa: murskaa sauvasekoittimella niin että kastikkeesta tulee tasaista, keitä hiljalleen n. 10 minuuttia)
Maustamaton jogurtti tai vastaava
Valkosipulikastiketta salaatille
Jalopenoja

MMMmmmmm....

sunnuntai, maaliskuuta 29, 2009

Suklaatorttu ála Pioneer Woman


Taas kävin kaivelemassa Pioneerinaisen blogia ja löysin tämän suklaatortun ohjeen. Koska aineet löytyivät kaapista (jaa-no, sokeria piti käydä hakemassa) niin eikun hommiin!

Tästä tulee pieni pellillinen, tai itselläni kaksi piirakkavuokaa (suorakaide 23x30 cm sekä pyöreä 23 cm). Yhteensä sivistyneen kokoisia paloja 36 kpl (suurempaa palaa ei edes voisi syödä, usko huviksesi). Tämä on siis hyvää, mutta erittäin makeaa!

Suklaatorttu

Yhdistä kulhossa:
vajaa 5 dl jauhoja
vajaa 5 dl sokeria
¼ tl suolaa

Sulata kattilassa
230 g voita
Lisää sulaneeseen voihin reilu 4 rkl kaakaota.
Sekoita t
asaiseksi.
Lisää 2,4 dl kiehuvaa vettä, anna kiehua noin 30 sekuntia ja ota sitten kattila sivuun. Kaada seos jauhojen joukkoon ja sekoita kevyesti jotta kaakaoneste jäähtyy hieman.

Ota erilliseen kulhoon
reilu 1 dl piimää.
Lisää siihen:
2 munaa (rakenne rikottu)
1 tl ruokasoodaa
1 tl luontaista vanilja-aromia
Sekoita piimäseos jauho/kaakaomassan joukkoon. Kaada pellille (tai laakeaan astiaan) ja paista 180 asteessa 20 minuuttia.

Sillä aikaa kun suklaatorttu paistuu, tee kuorrute:
Pilko 60 g pekaanipähkinöitä hienoksi.

Sulata 20 g voita kattilassa.
Lisää 4 reilua rkl kaakaota, sekoita jotta seos tasoittuu ja sitten ota pois liedeltä.

Lisää massan joukkoon:
6 rkl maitoa
1 tl luontaista vanilja-aromia
390 g tomusokeria
Sekoita keskenään tasaiseksi.
Lisää pekaanipähkinät, sekoita ja kaada lämpimän tortun päälle.
Tortun kanssa sopisi mainiosti kermavaahto, vanilijakastike tms.

lauantaina, maaliskuuta 28, 2009

BBQ lihapullat


Nyt on pakko jakaa tämä resepti, niin hyviä nämä olivat! Alunperin bongasin tämän lihapullaohjeen The Pioneer Woman Cooks! -blogista.

BBQ lihapullat
(noin 30 keskikokoista lihapullaa)

600 g naudan jauhelihaa
60 g kaurahiutaleita
2,4 dl maitoa
3 rkl erittäin hienoksi silputtua sipulia
1,5 tl suolaa
runsaasti jauhettua mustapipputia (ei rouhetta)

Kastike:
2,4 dl ketsuppia
2 rkl sokeria
3 rkl punaviinietikkaa (muukin viinietikka käy)
2 rkl Worcestershire sauce
4-6 rkl hienoksi silputtua sipulia
(Tabascoa maun mukaan, voi jättää poiskin)

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Yhdistä kaikki lihapullien ainesosat, sekoita ja pyöritä pyöryköiksi leivinpaperin päälle. Laita lihapullat 5 minuutiksi jääkaappiin.
Ota lihapullat jääkaapista ja pyörittele ne nopeasti jauhossa (ihan tavallinen vehnäjauho käy).
Ruskista lihapullat öljytyllä pannulla ja laita uuniastiaan.
Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja kaada lihapullien päälle. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.
Nauti raikkaan salaatin ja perunamuusin tai vaikka munanuudeleiden kanssa.