maanantaina, heinäkuuta 03, 2006

Pitääkö vai eikö pidä

Portin kahva ulkopuolelta


Portin kahva sisäpuolelta. Huom, ei kahvaa.


...meinaan salukin (joka avaa niin sisä- kuin ulko-ovetkin elleivät ne ole takalukossa) portin sisäpuolella? Tuossa iltana eräänä saludomme koki taas klaustrofobisen kohtauksen pienellä pihallamme (5000 vaivasta neliötä aidattua pihaa) ja päätti lähteä katsastamaan naapuruston uroot. Ei siinä mitään, mutta sillä oli tietenkin juoksu parhaimmillaan...

Tällä erää tarkastin edellisestä kerrasta jotain oppineena ensin sisätilat, ja löysinkin sekä bordercolliet että Veeran helposti sisältä. Vilma tuli vastaan pihatiellämme ja Viljo oli tulossa postilaatikollemme päin. Ja Paju juoksi vastaan jonkin matkan päässä omakotitalon pihalta sitä autolla etsiskellessäni. Onneksi.

Kennelpojalle ei tarvinnut paljonkaan vihjailla että josko ne kaapissa kaksi vuotta maanneet kahvat saataisiin kerrankin paikoilleen. Takaisintullessani ne olivatkin jo odottamassa eteisessä. Suorastaan ajatustenlukua. Tai olisiko kenties ollut jopa perherauhan säilyttämisen ennakointia?

Sen verran muutimme asennusta että portin sisäpuolella ei ole nyt näkyvää kahvaa lainkaan (ei ole mitään mitä saludo voi kuonollaan tai tassullaan vääntää, nostaa, painaa tai vetää). Hämmennetään meillä vierailevia ihmisiä vielä lisää, nytkin talostamme ulospääsyyn vaaditaan lähes houdinmaiset kyvyt. Mutta saluki on sentään pysynyt viime aikoina talon sisällä niin halutessamme. Seuraavaksi odotammekin jännityksellä että pitääkö tuo uusi kahvakonfiguraatio saludon aidan sisäpuolella ja jos niin kuinka pitkään. Veikkauksia vastaanotetaan.

P.S. Jos kahden kuukauden kuluttua tällä plokilla mainostetaan sekarotuisia salukinpentuja niin joku tästä perheestä lähtee steriloitavaksi.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulisiko se Jari siitä ahkerammaksi (vielä), jos sen streiloisi? No, tulihan se Viljokin tottelevaisemmaksi, hmm..

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta kotimaisiin oloihimme suunnitellulla risteytys-Pajulla saattaa olla alkuperäisversioon nähden hyviäkin ominaisuuksia, kuten parempi kylmänkestävyys, nopeampi kasvukausi ja parempi tuholaisten sietokyky.

Ehkä tästä lähtee liikkeelle kokonaan uusi paju-lajike? :)