tiistaina, toukokuuta 01, 2007

Jännitystä vapun alla

On se hyvä ettei näin maalla asuessa elämä käy tylsäksi. Eilen meille oli tulossa muutama ystävä vappua juhlimaan ja grillailemaan. Kuten melkein aina ennenkin kun on ollut juhlia tulossa, aloitimme (kolmen maissa) illan odottelun sähkökatkoksella. Eihän siinä mitään, onneksi on valoisaa ja grilli toimii kaasulla. Pikainen soitto kennelpojalle että tuo juomavettä kaupasta. WC:n huuhteluvesi saataisiin hätätapauksessa (hehheh) vaikka lammesta.

Noin puoli neljän maissa huomasin ikkunasta että takametsä/pelto oli sankan valkoisen savun peitossa. Noh, on sitä ennenkin savuteltu naapureita oksien ja roskien polton lomassa... Mutta savu vain lisääntyi. Sitten huomasin naapurit ihmettelemässä hakkuuaukiolla savua. Ja eikös se ollutkin ihan oikea metsäpalo! Ihan tuossa meidän naapurissa. Onneksi voimakas tuuli puhalteli tonttimme ohi, eikä meille päin. Pian metsä vilisikin sekä uteliaita naapureita että palomiehiä.

Sähkö palautui noin puoli seiskan maissa kun metsäpalo oli saatu sammutettua (ja tietenkin juuri kun kennelpoika oli saanut aggregaatin viriteltyä). Palo oli saanut alkunsa kun 20 kV sähkölinja oli katkennut tuulen voimasta (?) ja pudotessaan maahan iskenyt kipinää heinikossa.

Kuvassa näkyy meidän tontin aita sekä takaportti hakkuuaukealle. Aika läheltä liipasi... Mietin jo koirien ja tytön pakkaamista valmiiksi matkailuautoon siltä varalta että tuuli olisi vaihtanut suuntaansa ja olisi pitänyt lähteä evakkoon.
Eiköhän tällä jännityksen määrällä tule taas muutaman kuukauden ajan toimeen...1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hui kamala! En mä haluakaan muuttaa maalle. Onneksi me asutaan turvallisesti kerrostalon viidennessä kerroksessa (metsää vieressä) ;)