perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Siisteysstandardit lipsuu

Pakkaspäivien jälkeen ensimmäisenä kurapäiväna pestiin kaikkien kuuden koiran tassut joka kerta kun ne tulivat sisälle, näyttivät ne kuraiselta tai eivät. Oli niin mukavaa kun sisällä ei ollut jatkuvasti kuraa ja hiekkaa.

Seuraavana päivänä pyyhittiin manssien tassut pyyhkeeseen ja vain borderien ja salukin tassut pestiin. Pitkissä tassukarvoissa kun se kura ikävästi kulkeutuu sisälle. Manssillahan ei sellaisia tassukarvoja ole.

Muutama päivä tästä laitettiin pyyhe ulko-oven eteen keräämään pahimmat märät manssien tassuista ja loppujen tassut pyyhittiin pyyhkeeseen. Borderit ja saluki saavat kuivatella pahimmat hiekat takkahuoneeseen.

Tänään manssit saivat tulla suoraan sisälle, hiekkaahan on jo ennestäänkin lattialla, joten mitä pienistä. Borderit ja saluki pestään vain jos ei alkuperäistä väriä näy kuran alta. Saluki on tässä suhteessa mustaruskeana koirana erittäin kätevä. Takkahuoneen sohvasängyn päälliset ovat onneksi helposti pestäviä, ja mattoa ei siellä ole ollut aikapäiviin...Ei kommentteja: