sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Fyssaria ja jalkavammoja

Bugilla oli viime viikolla viides? fyssarikerta. Kyllä huomasi ettei koiraa oltu jumpattu (tai tehty hyppydrillejä) kahteen kuukauteen (kroppa ei vaan enää taipunut lattiatasolle (siis minun kroppani, ei koiran)). Treeneissä Bugi on ollut Jounin kanssa noin kerran viikossa, joten ihan laiskana ei koira sentään ole ollut (vaikka emäntä onkin).

Parilla edellisellä fyssarikerralla on ollut selkeästi edistystä havaittavissa, eli mitään kummallisempaa jumia tai arkuutta ei ole esiintynyt. Toisin oli nyt. Kylkikaari oli seistessä oikealla puolella pyöreämpi vasempaan verrattuna, jäykkyyttä oli nikamien L3-L4 välillä, kierto oikealle rajoittunut, kireyttä ja arkuutta oli havaittavissa myös lanneselän lihaksissa tällä alueella. Syvien lihasten toiminnassa oli myös parantamisen varaa. Hoidon jälkeen jäykkyydet ja arkuudet olivat onneksi huomattavasti vähäisemmät. Mutta huomaa että jumpista on todellista hyötyä ja nyt taas kun päästään normirutiineihin kiinni, täytyy ottaa jumpat ja hyppyharjoitukset taas viikottaiseen ohjelmaan. Jumppaohjelma pysyy samana kuin edellisellä kerralla annetut ohjeet, sillä edistystähän tässä välillä ei ole tapahtunut.

Ensimmäiset neljä päivää hoidon jälkeen sain tehtäväksi lannerangan taivutuharjoituksia, ja nyt viikonlopusta lähtien olisi saanut aloittaa hyppytreenit. Mutta kuinkas kävikään? Eilen Bugi tuli ulkoa sisälle jalka verta vuotaen, se oli repinyt (mikä on nimeltään se välikämmenen yläpuolella oleva antura?) vekin. Ei pahasti, mutta sen verran että pari viikkoa menee varmaan parannellessa. Höh.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Dara "Intopalleron Caunotar" onnittelee äitiään täältä Vantaalta. Kesä ja aurinko on löytänyt tännekin lämmön.
Perhe Kosonen puolestaan onnittelee koko perjettä uuden tulokkaan johdosta =0), niin sitä pitää...