sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Seminaarissa

Eilinen vierähti "Agilitykoiran estesuoritusanalyysiperusteet & fyysiset vaatimukset" -seminaarissa. Seminaari oli erittäin antoisa ja selvensi myös miksi Paju (ja yleisesti salukit) ei pidä putkesta, pussista tai kääntymisistä radalla. Seminaarissa käytiin läpi muunmuassa eri rakenteiden vaikutusta koiran kykyyn suoriutua eri esteistä, sekä miten erilainen lihaksisto vaikuttaa koiran suoritukseen. Nyt minulla ei ole muistiinpanoja tässä lähellä, mutta lyhyesti:

Paju on lyhytselkäinen (verrattuna "peruskoiraan" ja jalkojen pituuteen, ei siis verrattuna salukin rotumääritelmään) ja erittäin hyvin kulmautunut takaa, joten vaikka sillä on hyvä kiihtyvyys ja nopeus suoralla sekä hyvät "isot" lihakset, niin Pajulta todennäköisesti puuttuu syvät lihakset. Tällöin sen on hankala pitää itseään tasapainossa tiukoissa kulmissa sekä sen joutuessa ryömimään putkeen ja pussiin (sekä myös kepeillä kun pitää taivutella itseään jatkuvasti). (...korjaan itseäni ja asiavirheet tarvittaessa kunhan saan muistiinpanot käsiini)

Nyt täytyykin siis ryhtyä kehittämään Pajun syviä lihaksia niin katsotaan josko sen into lisääntyisi fyysisten ominaisuuksien parannuttua.

Suosittelen seminaaria lämpimästi kaikille agilitykoiransa terveydestä ja esteiden mahdollisimman turvallisesta suorituksesta kiinnostuneille! Seminaari antaa runsaasti ajattelemista myös olemassaolevan kisakoiran lajiharjoitteluun ja perus- & lihaskunnon ylläpitämiseen. Nyt kun vain aika/into/puhti riittäisi kaikkien mielessä pyörivien ajatusten toteuttamiseen...

Ei kommentteja: