tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

Aineksista mitä kaapista löytyi...


Olen kummastellut leivontablogeissa sitä että blogin pitäjät saavat mitä uskomattomampia luomuksia leivottua "aineksista joita sattui kaapista löytymään". Noh, mun piti sitten saada jonnekin käytettyä puolikas tuorejuustopurkillinen ja desi kermaa. Onneksi kaapista löytyi (hehheh) leivontasuklaata, kananmunaa, keksiä, appelsiineja ym. peruskamaa.

Mulla on tuollainen ihan minikokoinen irtopohjavuoka (olisko edes 13 cm läpimitaltaan ja noin 5 cm korkea) johon tehty kakku on juuri sopiva kahden aikuisen ja yhden taaperon syötäväksi. Siihen sitten yritin suhteuttaa noita määriä.

Suurinpiirtein näin ne meni (voi heittää puoleen jos toiseenkin, mut tokkopa tuo on nyt niin tarkkaa, ja jos on niin elkää minua syyttäkö)

Appelsiinitummasuklaadajmkrokanttituorejuustokakku:

Pohja:
1 pötköllinen tavallisia (tai jotain muuta) dominokeksejä murskattuna ja sekoitettuna noin 30-40 grammaan sulatettua voita.

Itse mössö:
puolikas purkki maustamatonta tuorejuustoa
yksi kananmuna
sokeria vähän yli puoli desiä
vanilijasokeria noin teelusikallinen
sopivasti dajm-tyyppistä krokanttia murustettuna
rivi tummaa taloussuklaata ja pari riviä cappuccino block suklaata (kaikki mitä oli jäljellä)
pienehkön appelsiinin mehu (tai keskikokoinen, kuka noista tietää)
kolme liivatelehteä (kaksikin olisi riittänyt)
desi kermaa

Keksimuruseos painellaan irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin odottamaan parempia aikoja. Ai niin, aamulla tein ekaa kertaa dajm-tyyppistä krokanttia, sekin pitää tehdä jossain vaiheessa jos haluaa käyttää sitä kakussa. (oli yllättävän helppoa, heh)

Koska noitten liivatteiden ja vaahdotettavien ainesosien kanssa on aina mulla vähän kiirus, ennakoin homman niin että vaahdotin kerman ja kananmunan valkuaisen (erikseen) ennen kuin tein mitään muuta.

Sekoitetaan tuorejuusto, sokerit, dajm-muruset (jotka siis olet aiemmin tuosta vaan tehnyt ja murustanut) sekä kananmunan keltuainen keskenään ja lisätään sulatettu suklaaseos. Joo, ja liivatteet olis pitänyt muistaa laittaa likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Lämmitetään juuri puristettu appelsiinimehu (ja pyyhitään mehu/hedelmälihasotku työpöydältä koska siihen puristinjuttuun ei löydy juuri sopivaa lasia alle) ja liuotetaan siihen liivatelehdet (jotka on poistettu vedestä ja puristeltu nyrkissä suurin vesi pois). Lisätään mehu/liivateseos muun mössön joukkoon. Lisää joukkoon myös valkuaisvaahto ja kermavaahto (en tiedä onko järjestyksellä väliä).

Ota pohja jääkaapista ja kaada mössö päälle. Laita koko komeus jääkaappiin (yleensä neuvotaan että yön yli, mutta meillä nuo ei koskaan elä niin pitkään, eli kolme-neljä tuntia riittänee). Nuole työvälineet & kulhot. Kun kakku on sopivasti hyytynyt, koristele vaikka niillä dajm-krokanttimurusilla.

Oli kyllä ihan syötävää!1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin hämärästi muistan ajan ennen Emmiä, kun Minnan kokkaus keskittyi lähinnä ranskalaisten laittamiseen uuniin :)
Totesinkin tässä vastikään, että teille on vaarallista tulla kylään, kun aina on tarjolla suussa sulavia herkkuja. Ja tämä "pikatekele" oli siis aivan tautisen hyvää myös!